Historie

Historie van Eisenga Meesterschilders

1960
De geschiedenis van Eisenga Meesterschilders start in 1960.
Vader Eelke Eisenga begon in dat jaar op 14-jarige leeftijd als schilder en werkte bij diverse schildersbedrijven in het Gooi.
Toen twee van zijn zonen ook interesse in het schildersvak bleken te hebben, ontstond het verlangen om een eigen schildersbedrijf te beginnen.

1993
De mogelijkheid om die droom waar te maken deed zich voor in 1993.
In mei van dat jaar startte Eelke Eisenga met het schildersbedrijf en zoon Rob trad meteen in dienst als schilder. Echtgenote Connie nam
de dagelijkse administratie voor haar rekening. Het familiebedrijf was geboren. 
Rob leerde van z'n vader alle kneepjes van het vak en ontwikkelde zich tot een vakbekwaam schilder.
Oudste zoon Gerry volgde op dat moment nog zijn 4-jarige dagopleiding aan de nationale schildersvakschool Nimeto te Utrecht.

1995
Twee jaar later behaalde Gerry z'n vakdiploma inclusief de titel "Meesterschilder" en ook hij trad in dienst bij het bedrijf van zijn vader. 
Door betrokkenheid, gedrevenheid en vakmanschap wist het schildersbedrijf een steeds groter wordende vaste klantenkring aan zich te binden.

2011
Ruim 50 jaar nadat vader zijn eerste schreden in het schildersvak had gezet, kwam in 2011 de beloning voor het jarenlange vakwerk dat vader en zonen leverden.
In dat jaar werden zij de trotse winnaar van de Nationale SchildersVakprijs in de categorie Onderhoud met het “Houten huis in Naarden”. De combinatie van een goede voorbehandeling, prima afwerking, gebruik van kwalitatief hoogstaande producten en de magische handen van de schilders zorgden voor dit prachtige resultaat. 
Dit was ook het moment dat vader Eelke, die inmiddels de pensioengerechtigde leeftijd had bereikt, zich langzamerhand terug begon te trekken uit het bedrijf.
Met gepaste trots heeft hij het bedrijf inmiddels overgedaan aan zijn twee zonen Gerry en Rob, die met veel enthousiasme als Eisenga Meesterschilders verder zijn gegaan op de weg die Eelke in de vorige eeuw is ingeslagen.